Блог

 

 

 

 

Един ден в РК “Мусала”

Един ден с децата от родителския кооператив “Мусала” в София – зелено и уютно кътче от забързания град, където децата играят свободни, весели и безгрижни!

Защо кооператив?

Какво представлява родителският кооператив и с какво тази форма на отглеждане на децата е по-добра от класическата детска градина.

Пусни ме да израсна

Къде е границата между естествения стремеж на родителите за благополучие на децата им и противоестественото вмешателство в живота на младите поколения?

Световна седмица на кърменето 2017

И тази година, отбелязваме Световната седмица на кърменето. От 1-ви до 7-ми август, за поредна година, хора и организации, ще обединят усилия под наслов „Подкрепяме кърменето заедно“. Идеята е, чрез повече обществена, политическа и медийна подкрепа, да се върви към...

Танц с бебе

След 01.06.2017г. изразът “Танцът на любовта” вече има ново значение. Сега ще ви разкажем защо.     По случай празника на детето, в парк “Гео Милев” се организираха игри, работилници, раздаваха се подаръци, балони, имаше музика, опера и още изненади за малки...

Сестра ми Мая от небето

По повод Деня на перинаталната загуба - 13 юни, който се отбелязва за пети път в България, фондация "Макове за Мери" организира представянето на книгата "Сестра ми Мая от небето". Автор и съставител e Бояна Петкова, a илюстрациите са дело на Весела Кучева. У нас все...

„На светло“ – един проект в подкрепа на кърменето на обществени места

През месец май организирахме нашият първи проект – „На светло“, в подкрепа на кърменето на обществени места. Идеята е да бъдат заснети майки как кърмят децата си в градска среда, а снимките да покажат колко е естествено и красиво това.

Стига да повярваш

редставяме ви разказа на Ива Александова за това как тя започна ЕБХ с първата си дъщеря Вяра. Със следващите си две деца – Дари и малкият Емил Ива практикува метода от самото раждане.

Предимства на съвременните многократни пелени

Многократните пелени са един добър начин да отраничим достъпа на бебето до част от вредните химикали, на които иначе би било изложено, и да намалим количеството боклук, който изхвърляме. И не само това. Предимствата на многократните пелени са много.